Voor een wijn is de wereld vol met doemende gevaren. Sluwe tegenstanders als temperatuur, luchtvochtigheid, zichtbaar en onzichtbaar licht, trillingen en agitatie, liggen altijd op de loer om de smaak, aroma, kleur en textuur van de wijn te bederven. Gelukkig heeft wijn een medestander die nog krachtiger is dan zijn tegenstanders. Sub-Zero wijnbewaarkasten combineren materialen van de hoogste kwaliteit met geavanceerde technologie en Amerikaans vakmanschap om maximaal te kunnen genieten van de meest bescheiden tafelwijn tot de meest kostbare Grand Cru. Simpel gezegd: het is de beste vriend die een wijn of een wijnliefhebber maar kan hebben.

HITTE

Niemand wil graag vroeg oud worden. Maar dat is wel wat buitengewone warmte en instabiele temperaturen ten gevolge brengen voor wijn. Sub-Zero recreëert de perfecte omgeving voor wijn : koel en constant, in twee onafhankelijke compartimenten. Elk kan tussen de 4°C en 18°C worden ingesteld. De digitale besturing houdt de temperatuur constant binnen een graad van de ingestelde waarde.

hitte

LICHT

Licht beïnvloedt het verouderingsproces en is medeverantwoordelijk voor de productie van onaangename aroma’s. Dit is waarom veel wijnproducenten flessen van donker glas gebruiken. Maar onzichtbaar UV licht kan zelfs het donkere glas penetreren, en gaat gemakkelijk door het glas van de deur van vele wijnkoelers. Sub-Zero wijnbewaarkasten hebben UV werend, brons getint glas wat de wijn beschermt tegen schadelijke straling.licht

VOCHT

Wat vochtigheid betreft houdt wijn van moderatie. Te lage luchtvochtigheid leidt tot het uitdrogen en krimpen van de kurk, waardoor lucht bij de wijn komt en die oxideert. Te hoge vochtigheid ruïneert de etiketten. Sub-Zero’s hebben twee verdampers, één voor elk opslagcompartiment, en verzorgen een constante luchtvochtigheid die precies in het midden zit.

vocht

TRILLINGEN

Een grove, lawaaiïge compressor verstoort meer dan alleen de rust in huis. Mechanische trillingen kunnen delicate wijnen als een pinot noir kwaad doen. Sub-Zero’s stille compressor laat wijn onverstoord liggen. De draagroosters rollen moeiteloos zachtjes naar voren en weer terug, zodat alle flessen zonder agitatie binnen handbereik liggen.trilling

Meer info over Sub Zero wijnbewaarkasten vindt u hier>